پیش دانشگاهی و مشاوره دریافت مدرک پیش دانشگاهی یا اخذ سال دوازدهم

تبدیل دیپلم نظام قدیم به دیپلم نظام جدید، پیش دانشگاهی، پیش دانشگاهی غیر حضوری، پیش دانشگاهی بزرگسالان و پیش دانشگاهی از راه دور

تبدیل دیپلم یازده ساله به دیپلم دوازده ساله

در نظام جدید آموزش و پرورش (مجموعه نهم) واحد های دروس عمومی تغییراتی نسبت به مجموعه هشتم داشته است این تغییرات شامل حذف پیش دانشگاهی و اضافه شدن سال دوازدهم در مقطع متوسطه میباشد. افرادی که قصد ادامه تحصیل در نظام جدید را دارند میبایست دروس عمومی خود را که در نظام قدیم گذرانده اند در آموزش و پرورش تطبیق بزنند و طبق جدول تطبیق خود اقدام به گذراندن ادامه دروس عمومی باقیمانده بکنند.

برای تبدیل دیپلم 11 ساله به دیپلم 12 ساله ، آن دسته از دانش آموزانی که در نظام قدیم فارغ التحصیل شده اند و دیپلم یازده ساله دارند در حال حاظر امکان گذراندن دوره پیش دانشگاهی به دلیل عدم ارائه را ندارند و باید جهت گرفتن دیپلم 12 ساله، سال دوازدهم را هم را بگذرانند. ما در موسسه فرهنگ نوین این موضوع را برای شما تسهیل کرده و فرایند آن را ارائه میدهیم با مشاورین ما در ارتباط باشید.

شرایط پیش دانشگاهی

متقاضیان ثبت‌نام در دوره پیش دانشگاهی میتوانند در موعد مقرر برابر دستورالعمل‌های مربوط جهت ثبت‌نام و انتخاب واحدهای درسی به دبیرستان‌های بزرگسالان و یا مراکز از راه دور مراجعه کنند؛ فارغ‌التحصیلان دی‌ماه دوره متوسطه و قبل از آن می‌توانند با رعایت سایر شرایط از نیم‌سال دوم سال تحصیلی، برابر ضوابطی که توسط معاونت آموزش متوسطه تهیه و ابلاغ می‌شود، ثبت نام کنند؛ در این نیمسال، ارائه 12 واحد درسی به صورت حضوری و 12 واحد درسی به صورت غیرحضوری به دانش‌آموزان دوره پیش دانشگاهی بزرگسالان یا مدارس آموزش از راه دور و 24 واحد درسی به داوطلبان آزاد مجاز خواهد بود.

دانش‌آموز دوره پیش دانشگاهی بزرگسال یا داوطلب آزاد در هر نیمسال مجاز خواهد بود حداقل 8 واحد و حداکثر 12 واحد درسی را با رعایت سایر شرایط انتخاب کند؛ چنانچه تعداد واحدهای باقی‌مانده دانش‌آموز در آخرین نیمسال تحصیلی به کمتر از 8 واحد برسد، انتخاب واحد و ادامه تحصیل وی در آن نیمسال تحصیلی بلامانع است.

رشته‌های دوره پیش دانشگاهی شامل «ریاضی فیزیک»، «علوم تجربی»، «ادبیات و علوم انسانی»، «علوم و معارف اسلامی» و «هنر» است.

تعداد واحدهای درسی دوره پیش دانشگاهی در هر رشته 24 واحد است که شامل 8 واحد دروس عمومی و 16 واحد دروس تخصصی است.

* حداکثر سن ثبت‌نام در دبیرستان‌های بزرگسالان برای آقایان 20 سال تمام است.

سن ثبت نام در دبیرستان‌های بزرگسالان برای مشمولان قانون نظام وظیفه حداکثر 20 سال تمام است. (ملاک سن دانش‌آموز برای ثبت نام اول مهرماه هر سال خواهد بود)

دانش‌آموزی که دفترچه آماده به خدمت (بدون مهر غیبت) گرفته است، چنانچه تاریخ اعزام مندرج در دفترچه وی حداقل تا پایان آن نیمسال تحصیلی باشد، می‌تواند با رعایت سایر شرایط در همان نیمسال تحصیلی به عنوان دانش‌آموز ثبت‌ نام کند و ادامه تحصیل دهد.

دانش‌آموز مشمول دوره پیش دانشگاهی که از معافیت تحصیلی استفاده می‌کند، در صورتی که در حین نیمسال تحصیلی، سن او به حداکثر سن مجاز برسد، استثنائاً تا پایان آن نیمسال تحصیلی می‌تواند در دبیرستان بزرگسالان ادامه تحصیل دهد.

دانش‌آموزان مشمول با رعایت حداکثر سن مجاز می‌توانند حداکثر یک سال تحصیلی به صورت روزانه و یک سال بعد در دوره پیش دانشگاهی بزرگسالان و یا مدارس آموزش از راه دور تحصیل کنند و از معافیت تحصیلی برخوردار شوند و ادامه تحصیل آنان در سال‌های بعد فقط به صورت داوطلب آزاد مجاز خواهد بود.

دانش‌آموزان غیرمشمول محدودیت سنی و یا سنوات تحصیلی در دبیرستان‌های بزرگسالان و یا داوطلب آزاد نخواهند داشت.

جدول دروس رشته‌های پیش دانشگاهی شیوه نیمسالی ـ واحدی

رشته ادبیات و علوم انسانی رشته علوم و معارف اسلامی
عنوان درس تعداد واحد عنوان درس تعداد واحد
معارف اسلامی 2 اخلاق 2
زبان فارسی 2 اصول عقاید 2
زبان خارجه 4 زبان فارسی 2
ادبیات فارسی 3 زبان خارجه 4
عربی 3 ادبیات عرب 5
تاریخ 2 منطق صوری 2
جغرافیا 2 فلسفه 2
علوم اجتماعی 2 فقه و اصول 4
فلسفه 2 جمع 24
ریاضی پایه 2
جمع 24
رشته ریاضی فیزیک رشته علوم تجربی
عنوان درس تعداد واحد عنوان درس تعداد واحد
معارف اسلامی 2 معارف اسلامی 2
زبان فارسی 2 زبان فارسی 2
زبان خارجه 4 زبان خارجه 4
فیزیک 4 فیزیک 2
شیمی 4 شیمی 4
حساب دیفرانسیل و انتگرال 4 ریاضی عمومی 2
هندسه تحلیلی و جبر خطی 2 زیست شناسی 4
ریاضیات گسسته 2 علوم زمین 2
جمع 24 جمع 24
رشته هنر
عنوان درس تعداد واحد
معارف اسلامی 2
زبان فارسی 2
زبان خارجه 4
آشنایی با رشته‌های مختلف هنری 2
هنر و ادب فارسی 2
سیر هنر در تاریخ 4
کارگاه هنر 4
انسان، فضا، طراحی 2
آشنایی با میراث هنری فرهنگی ایران 2
جمع 24

 

تمام دانش‌آموزان دوره پیش دانشگاهی بزرگسالان باید در آزمون روخوانی قرآن شرکت کنند و 8 نمره از درس معارف اسلامی در ارزشیابی مستمر به این آزمون اختصاص می‌یابد.

* درج کلمه “محروم” در کارنامه برای کسانی که غیبت غیر موجه دارند.

چنانچه غیبت غیرموجه دانش‌آموز در هر درس بیش از دو پانزدهم مجموع ساعات آن درس در هر نیمسال باشد، از شرکت در امتحان پایانی آن درس محروم و در محاسبه معدل، نمره درس مذکور صفر منظور خواهد شد؛ در چنین مواردی کلمه «محروم» به جای نمره درس موردنظر قید شده لیکن در محاسبه جمع نمرات و معدل کل، کلمه محروم به منزله صفر خواهد بود؛ میزان ساعات غیبت دانش‌آموز در کسر نمره انضباط وی مؤثر می‌باشد.

اگر دانش‌آموزی در امتحانات غیرنهایی پایانی درس یا دروسی غیبت موجه داشته باشد، برای آن درس یا دروس نمره‌ای منظور نمی‌شود؛ در چنین مواردی کلمه موجه به جای نمره درس یا دروس، قید می‌شود و در جمع نمرات و معدل منظور نمی‌شود.

دانش‌آموز دوره پیش دانشگاهی بزرگسالان که در امتحانات غیرنهایی نیمسال اول،‌ نیمسال دوم و یا شهریورماه با عذرموجه غایب باشد در صورت درخواست دانش‌آموز یا ولی وی، مدیر دبیرستان مجاز است حداکثر تا دو هفته پس از آخرین امتحان از درس یا دروس مربوط به رعایت ضوابط امتحان به عمل آورد.

‌چنانچه دانش‌آموزی در امتحان پایان نیمسال اول، نیمسال دوم و یا شهریورماه یک یا چند درس به علت غیبت غیرموجه شرکت نکند، نمره امتحان پایان نیمسال او در آن درس یا دروس صفر محسوب می‌شود؛ در چنین مواردی کلمه غایب (غ) به جای نمره درس یا دروس مورد نظر قید شده، لیکن در محاسبه جمع نمرات و معدل، مجموع نمره میان نیمسال و صفر به عنوان نمره درس یا دروس موردنظر ثبت می‌شود.

امتحانات پایان نیمسال از تمام محتوای برنامه درسی به دو صورت غیرنهایی (داخلی و هماهنگ) و یا نهایی برگزار می‌شود.

امتحانات داخلی یا سؤالاتی که توسط معلمان مربوط و زیرنظر مدیر دبیرستان تهیه می‌شود، با نظارت اداره آموزش و پرورش محل برگزار می‌شود؛ براساس این امتحانات برای هر درس یک نمره مستقل به عنوان نمره امتحان پایان نیمسال آن درس منظور می‌شود؛ اوراق امتحانی حداکثر تا یک هفته پس از انجام امتحان هر درس توسط معلم مربوط و زیرنظر مدیر دبیرستان تصحیح و پس از ثبت نمره دانش‌آموزان در لیست نمرات و امضاء به دفتر دبیرستان تحویل می‌شود؛ مدیر می‌تواند با مسئولیت خود اوراق امتحانی را جهت تصحیح در خارج از محل مدرسه در اختیار معلمان قرار دهد.

امتحانات نهایی در نیمسال‌های اول،‌ دوم و شهریورماه با برنامه و سؤالات امتحانی واحد که توسط مرکز سنجش آموزش و پرورش تهیه می‌شود، زیرنظر اداره کل آموزش و پرورش استان و به وسیله آموزش و پرورش منطقه برگزار می‌شود.

معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، مرکز سنجش آموزش و پرورش و یا اداره کل آموزش و پرورش استان می‌تواند در پایان هر نیمسال، یک و یا دو ماده درسی را با سؤالات امتحانی واحد و به صورت هماهنگ برگزار کند؛ اجرا، تصحیح و اعلام نتیجه این امتحانات همانند امتحانات داخلی است.

عناوین دروس رشته‌های دوره پیش دانشگاهی که از آنها امتحان نهایی به عمل می‌آید:

ریاضی فیزیک ادبیات و علوم انسانی علوم تجربی علوم و معارف اسلامی هنر
زبان فارسی فیزیک زبان فارسی ادبیات فارسی زبان فارسی فیزیک زبان فارسی ادبیات عرب زبان فارسی آشنایی با میراث فرهنگی ایران
معارف اسلامی حساب دیفرانسیل و انتگرال معارف اسلامی عربی معارف اسلامی زیست‌شناسی اصول عقاید فقه و اصول معارف اسلامی سیر هنر درتاریخ

در هر نیمسال نمره هر درس از مجموع نمره ارزشیابی مستمر با ضریب یک و نمره ارزشیابی پایانی با ضریب چهار به شرح جدول زیر محاسبه و منظور می‌شود.

سؤالات امتحانی داوطلبان آزاد و امتحانات شهریورماه بر مبنای بیست نمره طرح می‌شود و نمره مستمر نخواهد داشت.

دانش‌آموزی که در یک یا چند درس از دروس نیمسال اول و یا دوم موفق به کسب نمره قبولی نشود، باید در امتحان نوبت شهریور ماه همان سال شرکت کند؛ برای این قبیل دانش‌آموزان در صورت کسب شرایط قبولی، گواهی‌نامه دوره پیش دانشگاهی در نوبت شهریورماه صادر می‌شود.

جدول مواد آزمون تغییر رشته تحصیلی در دوره پیش دانشگاهی

از رشته / به رشته ریاضی فیزیک علوم تجربی ادبیات و علوم انسانی علوم و معارف اسلامی هنر
ریاضی فیزیک زیست‌شناسی (2) ادبیات فارسی تخصصی اصول عقاید(2) تاریخ هنر ایران
مبانی هنرهای تجسمی
علوم تجربی جبر و احتمال حسابان ادبیات فارسی تخصصی اصول عقاید(2)
ادبیات و علوم انسانی جبر و احتمال حسابان
فیزیک (3)
زیست‌ شناسی (2)
شیمی(3)
عربی(3) ویژه معارف
علوم و معارف اسلامی جبر و احتمال حسابان فیزیک (3) زیست‌شناسی (2) نیازی به شرکت در آزمون تغییر رشته نیست
فنی و حرفه‌ای جبر و احتمال حسابان زیست‌شناسی (2) ادبیات فارسی تخصصی اصول عقاید(2)
کار و دانش جبر و احتمال حسابان فیزیک (3) زیست‌شناسی (2)
شیمی(3)
ادبیات فارسی تخصصی اصول عقاید(2)

انتقال دانش‌آموزان در طول سال تحصیلی از یک دبیرستان به دبیرستان دیگر با موافقت اداره آموزش و پرورش مقصد و تا یک ماه قبل از شروع امتحانات پایانی نیمسال اول یا نیمسال دوم بلامانع است؛ در این صورت مدارک، پرونده‌ای تحصیلی و نمرات مربوط به ارزشیابی‌های طول نیمسال این قبیل دانش‌آموزان باید پس از تأیید به موقع به دبیرستان مقصد ارسال شود؛ انتقال دانش‌آموز در محدوده یک منطقه آموزشی با هماهنگی دبیرستان مبدأ و مقصد با رعایت مقررات در زمان‌های تعیین‌شده بلامانع است.

جدول تطبیق دروس مربوط به دانش‌آموزانی که در دوره پیش دانشگاهی تغییر رشته می‌دهند

ردیف کد دروس عنوان درس گذرانده شده عنوان درس یا دروسی که معادل درس گذرانده شده از دانش‌آموز پذیرفته می‌شود
ریاضی فیزیک علوم تجربی ادبیات و علوم انسانی علوم و معارف اسلامی هنر
1 1477 معارف اسلامی (کد 1477) (کد 1477) (کد 1477) (کد 1490) (کد 1477)
2 1476 زبان فارسی (کد 1476) (کد 1476) (کد 1476) (کد 1476) (کد 1476)
3 1475 زبان خارجه (کد 1275) (کد 1475) (کد 1475) (کد 1475) (کد 1475)
4 1490 اصول عقاید (رشته علوم و معارف اسلامی) (کد 1477) (کد 1477) (کد 1477) ـــ (کد 1477)
5 1484 فیزیک (رشته علوم ریاضی) ـــ (کد 1482) ـــ ـــ ـــ
6 1480 شیمی (کد 1480) (کد 1480) ـــ ـــ ـــ
7 1483 حساب دیفرانسیل و انتگرال ـــ (کد 1478) (کد 1486) ـــ ـــ
8 1478 ریاضی عمومی ـــ ـــ (کد 1486) ـــ ـــ
9 1489 ادبیات عرب ـــ ـــ (کد 1487) ـــ ـــ
10 1456 فلسفه ـــ ـــ (کد 1456) (کد 1456) ـــ